• Credelio 12 mg (0.5 - 2 kg), 3 tablete - Antiparazitare Externe-Pisici (1)
Credelio 12 mg (0.5 - 2 kg), 3 tablete - Antiparazitare Externe-Pisici (1)

Credelio 12 mg (0.5 - 2 kg), 3 tablete pareri

Elanco

Produsul nu mai face parte din catalog
Verifica stoc pe

Descriere

Pentru tratamentul infestării cu purici și căpușe la pisici.
Produsul medicinal veterinar are activitate de eliminare imediată și persistentă până la o lună împotriva puricilor (Ctenocephalides felis și C. canis) și a căpușelor (Ixodes ricinus).
Puricii și căpușele trebuie să se fixeze de gazdă și să înceapă să se hrănească, pentru a se expune la substanța activă.
Produsul medicinal veterinar poate fi utilizat ca parte a unei strategii terapeutice în controlul dermatitei alergice provocate de saliva de purice.
Nu se utilizează în cazurile de hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienți.

Paraziții trebuie să înceapă să se hrănească pentru a se expune la lotilaner; în consecință, riscul transmiterii unor boli prin intermediul paraziților nu poate fi complet exclus.
Este posibil să nu se atingă niveluri acceptabile de eficacitate dacă produsul medicinal veterinar nu este administrat împreună cu alimente sau în decurs de 30 minute după hrănire.
Din cauza datelor insuficiente care să susțină eficiența împotriva căpușelor la pisicile tinere, acest produs nu este recomandat pentru tratamentul împotriva căpușelor la puii de pisică cu vârsta de 5 luni sau mai mică.

Au fost studiate date privind siguranța și eficacitatea la pisici cu vârsta de 8 săptămâni și peste, cu o greutate corporală 0,5 kg sau peste. Prin urmare, utilizarea acestui produs medicinal veterinar la puii de pisică cu vârsta mai mică de 8 săptămâni sau cu greutatea corporală mai mică de 0,5 kg trebuie luată pe baza evaluării risc/beneficiu efectuate de medicul veterinar responsabil.
Precauții speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale. Spălați-vă pe mâini după manipularea produsului.
În caz de ingestie accidentală, solicitați imediat sfatul medicului și prezentați acestuia prospectul produsului sau eticheta.

Studiile de laborator pe șobolani nu au produs nicio dovadă de efecte teratogene sau orice alte efecte adverse asupra capacității de reproducere la masculi și la femele. Siguranța produsului medicinal veterinar nu a fost stabilită la pisicile aflate în perioada de gestație sau de lactație. Utilizați numai în conformitate cu evaluarea risc/beneficiu efectuată de medicul veterinar responsabil.

În timpul testelor clinice, nu s-au observat interacțiuni între Credelio comprimate masticabile și produsele medicinale veterinare de rutină.

Lotilaner, un enantiomer pur din clasa izoxazolinelor, este activ împotriva puricilor (Ctenocephalides felis și Ctenocephalides canis), precum și a căpușelor (Ixodes ricinus).
Lotilaner este un inhibitor puternic al canalelor ionilor de clor reglate de acidul gama-aminobutiric (GABA), determinând moartea rapidă a căpușelor și a puricilor. În cadrul studiilor in vitro, activitatea împotriva unor specii de artropode nu a fost afectată de rezistența la compuși organoclorurați (ciclodiene, de exemplu, dieldrin), fenilpirazoli (de exemplu, fipronil), neonicotinoide (de exemplu, imidacloprid), formamidine (de exemplu, amitraz) și piretroide (de exemplu, cipermetrină).
Pentru purici, instalarea eficacității apare în interval de 12 ore de la fixare și durează o lună după administrarea produsului. Puricii existenți pe animal înainte de administrare sunt eliminați în interval de 8 ore.
Pentru căpușe, instalarea eficacității apare în interval de 24 de ore de la fixare și durează o lună după administrarea produsului. Căpușele existente pe animal înainte de administrare sunt eliminate în interval de 18 ore.
Produsul medicinal veterinar elimină puricii existenți pe pisici și recent eclozați, înainte ca aceștia să poată depune ouă. Prin urmare, produsul întrerupe ciclul de viață al puricilor și previne contaminarea mediului cu purici în zonele în care pisicileau acces.

După administrarea orală, lotilanerul este absorbit imediat, iar concentrația plasmatică maximă este atinsă în 4 ore. Lotilaner are o biodisponibilitate de aproximativ 10 ori mai mare când este administrat împreună cu alimente. Timpul de înjumătățire până la eliminare este de aproximativ 4 săptămâni (media armonică). Acest timp lung de înjumătățire până la eliminare asigură concentrații plasmatice eficace pe întreaga durată a intervalului dintre doze.
Principala cale de eliminare este prin excreție biliară, excreția renală fiind calea secundară de eliminare (mai puțin de 10 % din doză). Lotilanerul este metabolizat în mică măsură în mai mulți compuși hidrofili care se pot decela în fecale și în urină.


Animăluțele noastre merită toată dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sănătoase îngrijite cu Credelio 12 mg (0.5 - 2 kg), 3 tablete

Necuvântătoarele din viața noastră merită cele mai bune produse de la Elanco. PetMart este un pet shop care îți oferă produse premium din categoria antiparazitare externe-pisici marca Elanco pentru a-ți răsfăța prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem preț. Astfel, produsul Credelio 12 mg (0.5 - 2 kg), 3 tablete este fabricat și depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru pisici!

Iubitorii de animale pot comanda produsul Credelio 12 mg (0.5 - 2 kg), 3 tablete la orice oră din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colț nu găsești Credelio 12 mg (0.5 - 2 kg), 3 tablete?

PetMart îți livrează extrem de rapid produsele din categoria antiparazitare externe-pisici de care ai nevoie oriunde în România.

Este cunoscut faptul că animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele să aducă un plus de sănătate pentru pisici.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent încă din 2009 pe piață, regăsiți Credelio 12 mg (0.5 - 2 kg), 3 tablete la prețul 114,89 RON. Fie că ești din București sau din altă zona a țării, nu ezita să comanzi produsele Elanco pentru pisici de la Pet Mart!

Fiecare tableta contine subistanta activa:

Lotilaner (lotilanerum) - 12 mg

Lista excipienților

  • Pulbere de drojdie (aromă)
  • Celuloză microcristalină silicificată 
  • Celuloză pulbere
  • Lactoză monohidrat
  • Povidonă K30
  • Crospovidonă
  • Laurilsulfat de sodiu
  • Vanilină (aromă)
  • Dioxid de siliciu coloidal anhidru
  • Stearat de magneziu

Produsul medicinal veterinar aromat trebuie administrat conform tabelului următor, pentru a asigura o doză unică de 6-24 mg lotilaner/kg greutate corporală.

Greutatea corporală a pisicii  (kg)

Concentrația și numărul de comprimate care trebuie administrate

Credelio 12 mg

Credelio 48 mg

0.5 – 2

1

-

> 2 – 8

-

1

> 8

Combinația potrivită de comprimate

Pentru pisicile cu greutatea peste 8 kg, utilizați o combinație potrivită de concentrații disponibile astfel încât să atingeți doza recomandată de 6-24 mg/kg.
Administrați produsul medicinal veterinar cu alimente sau în decurs de 30 minute după hrănire. Pentru controlul optim al infestărilor cu căpușe și purici, produsul medicinal veterinar trebuie administrat la intervale lunare, iar administrarea trebuie continuată pe tot parcursul sezonului puricilor
și/sau al căpușelor, în funcție de situațiile epidemiologice locale.
Nu au fost observate reacții adverse după administrarea orală la puii de pisică cu vârsta de 8 săptămâni și cu greutatea de 0,5 kg tratați cu doze de 5 ori mai mari decât doza maximă recomandată (130 mg, 129 mg și 215 mg lotilaner/kg greutate corporală) de opt ori, la intervale lunare.

Cod intern produsMT-ELA-5ProducătorElancoPrezentareTablete

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review